Alcon (voorheen Ciba Vision)

De meeste contactlens dragers zullen zich de naam van Ciba Vision beter herinneren, daar Ciba Vision al vele jaren bekende zachte contactlens merken zoals de ' Dailies' en de 'Air Optix' produceert en aanbood. De meeste contactlens dragers zullen zich Alcon misschien kunnen herinneren van contactlens vloeistoffen en dan met name de Opti-Free producten.

Alcon (voorheen Ciba Vision)

De meeste contactlens dragers zullen zich de naam van Ciba Vision beter herinneren, daar Ciba Vision al vele jaren bekende zachte contactlens merken zoals de ' Dailies' en de 'Air Optix' produceert en aanbood.  De meeste contactlens dragers zullen zich Alcon misschien kunnen herinneren van contactlens vloeistoffen en dan met name de Opti-Free producten.

In 2011 heeft Novartis Alcon overgenomen en samengevoegd met het eigen merk Ciba Vision en besloten onder één enkele naam verder te gaan en dat is Alcon geworden. Voor meer informatie over de geschiedenis van Alcon verwijzen wij u graag naar hun web-site : www.alcon.com/about-alcon/alcon-history.aspx De producten reeks, contactlenzen van Alcon zouden we in drie groepen kunnen plaatsen: Maandlenzen Daglenzen en Kleurlenzen.
Hieronder een korte samenvatting van de zachte contactlenzen momenteel in het assortiment van Alcon.
Bij de maandlenzen serie van Air Optix kennen we de:
Air Optix Aqua, een sferische maand lens met sterktes van +6.00 tot en met -6.00 in stappen van 0.25 en van -6.00 t/m -10.00 in stappen van 0.5. Een van de eerste 'Silicone Hydrogel' lenzen in de markt.
Air Optix for Astigmatism, maandlenzen met een cilinder ook wel torische lenzen genoemd.
Air Optix Aqua Multifocal, maandlenzen voor dichtbij en veraf helder en scherp zicht.
Air Optix NIGHT&DAY Aqua, maandlenzen maar dan ook echt een maand lang, continue dus, de naam zegt het al, 'dag en nacht' en de nieuwste aanwinst de.

Air Optix Colors, kleurlens, een Silicone Hydrogel maandlens met 9 geweldige kleuren.

Bij de daglens reeks van Alcon, de DAILIES, kennen we de:
Focus Dailies All Day Comfort, een sferische dag lens met sterktes van +6.00 tot en met -6.00 is stappen van 0.25 en van -6.00 t/m -10.00 in stappen van 0.5.
Focus Dailies All Day Comfort Toric, daglenzen met een cilinder voor een astigmatisme Focus Dailies All Day Comfort Progressive, daglenzen voor dichtbij en veraf helder en scherp zicht.
Dailies Aqua ComfortPlus, een sferische dag lens met sterktes van +6 tot en met -6 is stappen van 0.25 en van -6.00 t/m -10.00 in stappen van 0.5.
Dailies Aqua ComfortPlus Multifocal, daglenzen voor dichtbij en veraf helder en scherp zicht. Dailies Aqua ComfortPlus Toric, daglenzen met een cilinder ook wel torische lenzen genoemd.
Dailies TOTAL 1, een Silicone Hydrogel daglens van hoogstaande kwaliteit en comfort.
Bij de kleurlens serie van Alcon de Freshlook kennen we de:
Freshlook Colors, maandlens in 6 kleuren om een andere kleurogen te krijgen.
Freshlook ColorBlends, maandlens in 12 kleuren om de eigen kleur beter te accenturen. Freshlook Dimension, maandlens in drie kleuren, speciaal om de lichter gekleurde ogen een aparte uitstarling te geven.
Freshlook ONE-DAY, daglens in unieke 10 stuks verpakking, en met 4 mooie kleuren.
Freshlook Illuminate, speciale daglens voor de donkere ogen, om die beter te accenturen de iris naar voren te halen en te laten sprankelen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

klarna ideal paypal visa mastercard bancontact