Hoe u uw contactlenzen inzet, in vier eenvoudige stappen

Het inztten en uitnemen van contactlenzen is gemakkelijker dan u denkt. Misschien moet u er even aan wennen, maar al snel denkt u er niet eens meer bij na. Deze aanwijzingen zijn bedoeld als aanvulling op wat uw opticien u heeft laten zien; volg altijd de instructies van uw opticien op

Stap 1: Voordat u begint

Handen wassen
Was uw handen met zeep (bij voorkeur ongeparfumeerde, antibacteriële vloeibare zeep), spoel ze af en droog ze af met een pluisvrije handdoek. Het is verstandig om uw contactlenzen altijd in dezelfde volgorde in te doen, bijvoorbeeld eerst in uw rechteroog. Zo haalt u uw lenzen niet door elkaar.

Stap 2: Controleer of uw lens niet binnenstebuiten zit

inside out

Hiertoe plaatst u de lens op uw vingertop en houdt u hem in het licht. Als de randen naar buiten ombuigen, zit hij binnenstebuiten. Als hij eruitziet als een kom met een rechte rand, zit hij goed. De meeste ACUVUE® contactlenzen hebben ook een 123-markering, zodat u gemakkelijk kunt zien of ze binnenstebuiten zitten. Als de cijfers goed staan, geldt dat ook voor de lens.

Stap 3: Uw oog open houden

Acuvue_eyeopeningtechnique_Illustration.

Houdt met uw vrije hand uw bovenste ooglid voorzichtig tegen, zodat u niet knippert. Met de lens op uw vingertop trekt u met de andere vingers van de hand die de lens aanbrengt uw onderste ooglid omlaag.

Stap 4: De lens indoen

Acuvue_placementtechnique_Illustration.p

Houd uw hand stil en kijk omhoog wanneer u de lens op uw oog plaatst, laat uw ooglid vervolgens langzaam los en houdt uw oog even dicht, zodat de lens op zijn plaats komt te zitten. Doe hetzelfde bij uw andere oog.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

klarna ideal paypal visa mastercard bancontact