De eerste stappen

Contactlenzen zijn optische hulpmiddelen die goed moeten aansluiten op de vorm van uw ogen en de juiste sterkte moeten hebben om uw zicht goed te corrigeren. Ga daarom altijd naar de optometrist wanneer u contactlenzen wilt aanschaffen.

Hieronder wordt stapsgewijs uitgelegd welke volgorde u het beste kunt hanteren;

Stap 1: Maak een afspraak 

Maak een afspraak voor een oogtest en een lens meting. Meestal wordt deze gecombineerde test uitgevoerd door een optometrist. Een lens meting voor de eerste keer duurt doorgaans iets langer dan een gewoon oogonderzoek.

Stap 2: De oogtest

Uw optometrist onderzoekt uw zicht en de algehele gezondheid van uw ogen. Ook controleert deze of contactlenzen het juiste middel zijn om uw zicht te corrigeren.

De gezondheid van uw ogen is vaak een goede indicatie van uw algehele lichamelijke gezondheid. Dus uw optometrist kan vaak zien of u verder ook nog goed gezond bent.

Stap 3: De lensmeting

Uit de oogmeting blijkt in hoeverre uw zicht gecorrigeerd dient te worden en daarnaast de afmetingen van uw ogen. Bij de lensmeting wordt vervolgens bekeken welke lenzen het beste bij uw ogen passen en of deze goed blijven zitten. Zo weet u zeker dat de contactlenzen de juiste pasvorm hebben om goed en comfortabel op uw ogen te blijven zitten. Daarnaast wordt bepaald of de lenzen wel de juiste diameter en bolling hebben om uw zicht optimaal te verbeteren. 

Stap 4: Lenzen passen

De eerste keer dat u contactlenzen indoet, zullen uw ogen hieraan moeten wennen. U zult de lenzen dus zeker 10 minuten in moet laten zitten voordat u en uw optometrist kunnen bepalen of ze ook goed zitten. Vaak is het een kwestie van uitproberen en moet u meerdere paren lenzen passen voordat u en de optometrist overtuigd zijn dat u het perfecte paar gevonden heeft. 

Stap 5: Kiezen van het juiste type contactlens

Er zijn verschillende typen contactlens met ieder hun eigen gebruiksaanwijzing wat betreft onderhoud en schoonmaken. Uw optometrist kan u adviseren welk type lens het beste bij uw ogen en bij uw levensstijl past.

Stap 6: Indoen en uithalen van de lenzen

Het op een juiste manier indoen en uithalen van de contactlenzen heeft u binnen de kortste keren onder de knie. Uw optometrist zal u voordoen hoe het in zijn werk gaat. Ook kan hij u nog een kleine handleiding op papier meegeven voor thuis.

Stap 7: Onderhoud van de lenzen

Heeft u voor daglenzen gekozen, dan kunt u deze gewoon weggooien wanneer u ze uithaalt aan het einde van iedere dag. Bij meerdaagse lenzen komt wat meer onderhoud kijken. Uw optometrist zal u voordoen hoe u meerdaagse lenzen dient schoon te maken en te bewaren.

Stap 8: Aanschaf

Meestal heeft uw optometrist het juiste type lens voor u op voorraad en kunt u daar het beste mee beginnen.

Zodra u de voor u geschikte lenzen heeft gevonden, getest en voor een langere tijd heeft gedragen kunt u bij Lensdeal.nl uw voorraad contactlenzen voor een langere periode bestellen, dit scheelt u veel tijd en kosten.

Ook voor alles benodigd voor het schoonmaken van uw contactlenzen en eventuele benodigde oogdruppels kunt u bij Lensdeal.nl terecht.

Stap 9: Tijd om te genieten van uw contactlenzen

Nu u uw contactlenzen eenmaal heeft, is het tijd om te proeven van de vrijheid die ze u bieden en te genieten van het uiterlijk en het leven dat u altijd al gewild heeft, zonder die hinderlijke bril!

Stap 10: Vergeet niet om regelmatig een afspraak te maken voor een controle

De sterkte van uw ogen kan veranderen. Ga dus regelmatig langs bij uw optometrist voor een periodieke controle. Deze kan dan bepalen of uw ogen nog steeds gezond zijn en of uw lenzen nog steeds de juiste sterkte hebben.

Als uw contactlenzen niet meer lekker zitten, of u merkt dat uw zicht aan het verslechteren is, wacht dan niet op de volgende periodieke controle, maar maak zo snel mogelijk een afspraak met uw optometrist. 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

klarna ideal paypal visa mastercard bancontact