Zoekfilter

Fabrikant
Vervangingsfrequentie

MyDay daily disposable de nieuwste daglens van CooperVision met Silicone Hydrogel.

Met de MyDay daily disposable, de meest recente nieuwe daglens van CooperVision, is ook CooperVision nu op de markt met een daglens met een unieke Silicone Hydrogel oplossing die toegepast is op basis van wat CooperVision heeft genoemd hun zogenaamde ‘ Smart Silicone technologie’, een innovatieve methode voor het creëren van een optimale balans tussen; gezond zijn voor de ogen, dagelijks, langdurig gebruik per dag en gemak van in-zetten en uit-halen (handelbaarheid/handling) van de lenzen.  

MyDay daily disposable de nieuwste daglens van CooperVision met Silicone Hydrogel.

Geintroduceerd in januari 2015 de  MyDay daily disposable, de meest recente nieuwe daglens van CooperVision.
Ook CooperVision heeft een daglens van een unieke Silicone Hydrogel oplossing die toegepast is op basis van wat CooperVision heeft genoemd hun zogenaamde ‘ Smart Silicone technologie’, een innovatieve methode voor het creëren van een optimale balans tussen; gezond zijn voor de ogen, dagelijks, langdurig gebruik per dag en gemak van in-zetten en uit-halen (handelbaarheid/handling) van de lenzen.  

Januari 2018 brengt de meest recente toevoeging aan de MyDay daglenzen de MyDay Toric, ook voor de Astimatisme is er nu een variant van deze unieke daglens met een cilinder.

De grote fabrikanten in deze wereld, waaronder dus ook CooperVision spenderen grote bedragen aan RD op zoek naar: de meest comfortabele lens, de meest ‘gezonde lens’, de beste handelbaarheid en zo lang mogelijk draagbaar en bruikbaar.
U begrijpt het al, het zal voorlopig altijd een compromis en balans blijven tussen al deze factoren.
Met de introductie van het Silicone Hydrogel materiaal voor contact lenzen, de eerste was Bausch & Lomb zo rond 1999 met de PureVision wordt dit materiaal steeds meer en meer gebruikt bij het maken van contact lenzen, primaire reden is hiervoor de zogenaamde ‘ zuurstofdoorlatende’ eigenschappen van dit materiaal. Simpel gezegd onze ogen moeten zuurstof kunnen opnemen, dek je dit af met een stukje ‘plastic’ dan is dat niet goed voor je ogen vandaar dat materiaal dat zuurstof kan doorlaten gebruikt wordt.

CooperVision met hun Smart Silicone technologie, waarbij zij slechts 4% silicone hydrogel materiaal mengen met hydrogel materiaal. Deze combinatie laat dus relatief meer zuurstof door, staat relatief meer water-content toe in het materiaal, dat perse nodig is voor het draagcomfort, en deze combinatie behoud een bepaalde stugheid in de lens wat weer bijdraagt aan de hanteerbaarheid, makkelijker in brengen.

Stap niet zonder meer over naar een andere type / merk contactlens, doe dit altijd in overleg met uw opticien of oogarts, laat ook altijd eerst de ogen opnieuw meten en controleren alleen dan heeft u de hoogste kans van slagen om voor een langere periode plezierig en comfortabel gebruik en het dragen van zachte contactlenzen te verzekeren.   

Voor meer details en informatie over de MyDay daily disposable daglens kunt u hier vinden van CooperVision zelf.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

klarna ideal paypal visa mastercard