Zoekfilter

Vervangingsfrequentie
Type materiaal
Fabrikant

DAILIES geweldige daglenzen van Alcon al jaren bekend en gebruikt, gezonde ogen en scherp zicht.

Het merk DAILIES contactlenzen van Alcon is al aardig wat jaren op de markt.
Waarschijnlijk nog steeds beter bekend onder de fabrikant naam Ciba Vision.
De eigenaar Novartis heeft met de aankoop van Alcon besloten onder een naam verder te gaan, dus kunnen we ervan uitgaan dat de naam Ciba Vision, langzaam maar zeker gaat vervagen.

DAILIES geweldige daglenzen van Alcon al jaren bekend en gebruikt, gezonde ogen en scherp zicht.

Het merk DAILIES contactlenzen van Alcon is al aardig wat jaren op de markt.
Waarschijnlijk nog steeds beter bekend onder de fabrikant naam Ciba Vision.
De eigenaar Novartis heeft met de aankoop van Alcon besloten onder een naam verder te gaan, dus kunnen we ervan uitgaan dat de naam Ciba Vision, langzaam maar zeker gaat vervagen.

Alcon beperkt zich nu tot de merknamen Dailies, Air Optix en FreshLook als het gaat om zachte contactlenzen.
Vanaf de mid negentiger jaren zijn dag lenzen op de markt gekomen en worden deze nu nog steeds met de dag populairder. Het aantal dragers van daglenzen groeit gestaag, nog steeds. Dit is niet perse goedkoper voor de gebruiker, dus lijkt gemak met de combinatie van hygiëne de primaire reden te zijn voor mensen om over te stappen op dag lenzen. 
Met de ervaring en geschiedenis van Novartis/Ciba Vision en Alcon, nu alles in een onder een vlag , n.l. Alcon, zit het dus wel goed voor de contactlens drager, dit waarborgt kwaliteit, beschikbaarheid en innovatie. Zo was Ciba Vision indertijd de eerste die een daglens met multifocale eigenschappen kon produceren en op de markt bracht, mid 2001 en een jaar later weer een primeur de eerste daglens met een cilinder zodat ook een astigmatisme gecorrigeerd kan worden.

De Dailies serie lenzen bestaat nu uit:

Focus DAILIES All Day Comfort, daglens gemaakt van het hydrogel materiaal nelfilcon A.
Focus DAILIES PRORESSIVES, daglens gemaakt van het hydrogel materiaal nelfilcon A met met multifocale opties.(Uit productie)
Focus Dailies Toric daglens gemaakt van het hydrogel materiaal nelfilcon A met vele speciaal om de astigmatisme te kunnen corrigeren. (Productie per April 2017 gestopt)

In 2008 introduceert men de DAILIES AquaComfortPlus reeks dag lenzen, deze lenzen zijn wel gemaakt van het zelfde materiaal namelijk, nelfilcon A, maar hebben een extra toevoeging gekregen wat Alcon noemt “triple action, deze toevoeging doet drie dingen,
1) houdt vocht langer vast,
2) ‘smeert’ het oppervlakte van de lens gevoelsmatig dus gladder, en
3) door de natuurlijk knipper beweging van het ooglid over de lens heen veroorzaakt dit het vrijkomen van een middel dat een comfortabel gevoel geeft.  

De onderstaande serie lenzen van de DAILIES AquaComfortPlus zijn beschikbaar:

DAILIES AquaComfort PLUS, daglens
DAILIES AquaComfort PLUS Multifocal, daglens voor multifocaal scherp zicht
DAILIES AquaComfort PLUS Toric, daglens met cilinder

En dan is er nog de eerste daglens van Alcon gemaakt van een Silicone Hydrogel materiaal, delefilcon A.
Gemaakt van een combinatie van materiaal, hydrogel en silicone hydrogel in een dus danige combinatie dat het de beste eigenschappen van ieder materiaal uitbuit, het zuurstof door laten van de silicone hydrogel en het zeer hoge watergehalte van de speciale hydrogel.
Door er voor te zorgen dat het meeste water aan de buitenkant van de lens ziet en zelfs toeneemt richting de buiten kant van de lens, heeft dit een uitzonderlijk effect voor de drager, je voelt deze lens nagenoeg niet in vergelijking met andere lenzen, zelfs aan het eind van de dag.
Geen goedkope lens maar als uw oog geschikt is voor contactlenzen en u oog kan tegen dit type materiaal dan zal u nooit meer anders willen.
Sinds eind 2016 is er nu zelfs de multifocale variant van deze unieke daglens de Dailes TOTAL1 Multifocal.
  
DAILIES TOTAL1, daglens van delefilcon A, een Silicone Hydrogel.
DAILIES TOTAL1 Multifocal, daglens MULTIFOCAAL, van delefilcon A, een Silicone Hydrogel.

Stap niet zonder meer over naar een andere type / merk contactlens, doe dit altijd in overleg met uw opticien of oogarts, laat ook altijd eerst de ogen opnieuw meten en controleren alleen dan heeft u de hoogste kans van slagen om voor een langere periode plezierig en comfortabel gebruik en het dragen van zachte contactlenzen te verzekeren.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

klarna ideal paypal visa mastercard bancontact