Air Optix, ACUVUE, PureVision, SofLens,  DAILIES en Proclear de bekendste merken in Europa!

Zachte contactlenzen die we in Europa onder het grote publiek kennen, zijn de merknamen, Air Optix, Dailies, ACUVUE, Proclear en SofLens.
Deze merken worden door vier grote fabrikanten op de gehele wereld in de markt gezet en dat zijn: Johnson & Johnson, Bausch&Lomb, Alcon en CooperVision. Alcon is misschien nog slechts bekend van de lens vloeistoffen, maar nu dat Ciba Vision en Alcon zijn samengevoegd, gaat alles onder één fabrikanten naam verder, "Alcon".

De bekendste contactlenzen in Europa, Air Optix, ACUVUE, DAILIES, SofLens en Proclear (o.a.), bij Lensdeal online.

Natuurlijk zijn er meer fabrikanten dan deze vier genoemde hierboven, zonder wie dan ook te kort te doen, zoals Menicon, Daysoft, Cantor & Nissel, Woehlk en Ocular Science om er maar een aantal te noemen, in feite zijn er heel veel, te veel om hier allemaal op te noemen.
Hier onder volgt een beknopt overzicht van de merken per fabrikant in alfabetische volgorder.
Zachte contactlenzen ontwikkeling is pas echt van start gegaan vanaf de jaren '70, bij de tot stand koming van het materiaal 'HEMA' (hydroxyethylmethacrylaat).
Baush&Lomb in 1971 met het merk 'SofLens' de eerste van de grote vier is geweest, met de intruducte van wat wij nu kennen als de 'zachte contactlens'.

Fabrikant Alcon, met;
Air Optix
DAILIES
FreshLook

Fabrikant Bausch & Lomb, met;
Biotrue ONEday
PureVision
SofLens
Ultra

Fabrikant CooperVision, met:
Avaira
Biofinity
Biomedics ​
Clariti
MyDay
Proclear

Fabrikant Johnson & Johnson, met; ​
ACUVUE

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

klarna ideal paypal visa mastercard bancontact