Zwemmen met contactlenzen

Contactlenzen zijn perfect voor een actieve leefstijl, maar het is belangrijk om zwemmen met uw contactlenzen in te vermijden. Het wordt niet aangeraden om uw contactlenzen bloot te stellen aan water.

Dit geldt voor watersport en zwemmen, maar ook voor het dagelijks contact met water zoals bij douchen, baden en het gebruik van een hottub of sauna.

Waarom u niet met contactlenzen zwemmen mag.

Het blootstellen van uw contactlenzen aan water verhoogt het risico van infecties door natuurlijk voorkomende bacteriën. Water bevat micro-organismen die normaal gesproken ongevaarlijk zijn voor mensen, maar in zeldzame gevallen kunnen ze zich aan uw contactlenzen hechten en op het oppervlak blijven zitten, wat kan leiden tot ernstige oogaandoeningen waardoor het hoornvlies geïnfecteerd kan raken. Mogelijke symptomen zijn ontsteking, roodheid, pijn, gevoeligheid voor licht en tranen van het oog, en als het niet wordt behandeld, kan het zelfs leiden tot zicht verlies. Het is gemakkelijk om uw ogen met contactlenzen gezond te houden als het om water gaat. Volg gewoon deze eenvoudige stappen:

  • Verwijder uw contactlenzen vóór elke activiteit waar water bij betrokken is.
  • Zorg dat u uw handen goed wast en af droogt voordat u uw lenzen hanteert.
  • Spoel uw contactlenzen en lenshouder nooit af met leidingwater. Gebruik altijd de door uw oogzorgspecialist aanbevolen reinigingsvloeistof.
  • Denk eraan om uw lenshouder regelmatig te vervangen in overeenstemming met de gebruiksaanwijzing bij uw reinigingsvloeistof.

Als u herbruikbare lenzen draagt, zorg dan dat u ze goed reinigt volgens de instructies van de fabrikant en bewaar uw lenzen altijd in verse vloeistof.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

klarna ideal paypal visa mastercard bancontact