Droge ogen (Keratoconjunctivitis sicca)

Keratoconjunctivitis sicca, ofwel droge ogen syndroom, is een aanhoudende aandoening die optreedt als uw ogen niet genoeg traanvocht aanmaken of als uw traanvocht te snel verdampt.

Symptomen

Het droge ogen syndroom kan wazig zicht veroorzaken en uw ogen kunnen droog, opgezwollen, rood of waterig worden. Het kan een prikkend of branderig gevoel veroorzaken, of uw ogen kunnen aanvoelen alsof er iets in zit.

Oorzaken

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan het droge ogen syndroom. Het kan een bijwerking zijn van bepaalde medicijnen of een symptoom van een chronische ziekte zijn. Het komt met name veel voor bij ouderen

Meestal kan het droge ogen syndroom goed behandeld worden┬á met een goede ooghygi├źne en oogdruppels. De symptomen kunnen worden verlicht door aanpassing van de omgeving, bijvoorbeeld door het gebruik van een bevochtigingsapparaat als de lucht droog is. Als u medicatie gebruikt, vraag dan uw huisarts of uw droge ogen misschien een bijwerking zijn en of er een alternatief medicijn is. Als het ernstig is kan uw opticien andere mogelijke behandelopties met u bespreken.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

klarna ideal paypal visa mastercard bancontact