Een contactlens kan achter je oog belanden

Dat is fysiek onmogelijk. Er is een vlies dat uw oog bedekt en dat aansluit op de binnenkant van uw ogen, wat voorkomt dat er iets achter uw oog terecht kan komen, ook geen contactlens.

Contactlenzen kunnen krassen maken op je ogen

Er kunnen zich problemen voordoen met contactlenzen, maar het is zeer onwaarschijnlijk. De meest voorkomende problemen met betrekking tot de gezondheid van de ogen hebben te maken met  slecht passende lenzen of met het niet opvolgen van het vervangingsschema dat door de opticien wordt voorgeschreven.

Als u tijdens het dragen van uw contactlenzen ongewoon ongemak in uw oog of veranderingen in uw zicht ondervindt, dan moet u ze onmiddellijk uit halen en uw opticien bellen.

Contactlenzen kunnen vast komen te zitten op je oog

Contactlenzen kunnen niet vast komen te zitten op uw oog als u het advies van uw opticien over het dragen, de verzorging en het verwijderen opvolgt. Vergeet niet om uw lenzen uit te halen voordat u gaat slapen, en probeer als ze droog aanvoelen wat bevochtigingsdruppels voordat u ze uit haalt.

Contactlenzen kunnen uit je oog springen

Contactlenzen die op de juiste wijze zijn aangepast, zouden op hun plaats moeten blijven zitten. In het uitzonderlijke geval dat een lens verschuift, zal die gewoonlijk door enkele malen knipperen weer in positie komen. U kunt hiervoor ook voorzichtig uw ooglid masseren, of uw handen wassen en de lens met uw vinger weer op zijn plaats schuiven.

Contactlenzen zijn oncomfortabel

Anders dan sommige contactlenzen uit het verleden zijn de meeste moderne contactlenzen dun en zacht, zodat ze comfortabeler zijn om te dragen. Veel lenzen zijn gemaakt van vochtrijke materialen die luchtdoorlatend zijn, zodat zuurstof erdoor heen kan komen.

De verzorging van contactlenzen is lastig

Daglenzen gooit u na het gebruik gewoon weg, waarna u de volgende dag weer met een nieuw paar begint. Als u herbruikbare contactlenzen hebt, is de schoonmaakroutine met de moderne oplossingen tegenwoordig vrij eenvoudig, en met enige oefening wordt het snel een tweede natuur.

Contactlenzen zijn duurder dan een bril

De kosten van contactlenzen verschillen, net zoals de kosten van een bril verschillen afhankelijk van het merk, het montuur en de gekozen glazen. Het grote verschil in kosten zit hem in de vervanging; het vervangen van een kwijtgeraakte of beschadigde contactlens is veel goedkoper en gemakkelijker dan het aanschaffen van een nieuwe bril. Bij contactlenzen zijn de lens en het vervangingsschema (daglenzen of herbruikbare lenzen) en hoe vaak u ze gebruikt allemaal factoren waardoor u controle hebt over de kosten. Denk er wel aan dat u altijd een bril nodig zult hebben als reserve.

Ogen hebben regelmatig een dag vrij van contactlenzen nodig om te 'ademen'

De meeste moderne, zachte contactlenzen zijn gemaakt van ‘ademende’ materialen. Tenzij uw opticien anders heeft voorgeschreven, zou u uw contactlenzen elke dag moeten kunnen dragen.

Contactlenzen zijn slecht voor je ogen

Zolang u zich houdt aan het vervangingsschema en de reinigingsinstructies van uw opticien en regelmatig op controle gaat, kunnen contactlenzen een gezonde optie voor zichtcorrectie zijn.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

klarna ideal paypal visa mastercard bancontact